Sundhed og trivsel

  • Arbejdsmiljø, Sundhed og trivsel

    God modtagelse er vigtig. Det øger trivslen, fastholder medarbejdere og giver bedre sikkerhed. På vores nye hjemmeside bygpaagodmodtagelse.dk kan I finde gode råd og ideer til, hvordan I kan tage godt i mod nye ansatte og herunder unge og udenlandske medarbejdere. Hjemmesiden er baseret på erfaringer fra en række virksomheder, mestre og ansatte på forskellige niveauer, fagskoler, lærlinge, organisationer, jobcentre m.m.

  • Angst og depression, Arbejdsmiljø, Forebyggelse, Stress, Sundhed og trivsel, Vold og følelsesmæssig belastning

    Psykiske belastninger i arbejdet kan føre til øget sygefravær, psykisk nedslidning, dårlig trivsel, konflikter eller til, at medarbejdere forlader virksomheden. Det er særligt relevant at have fokus på følgende tre risikofaktorer i branchen: * Stor arbejdsmængde og tidspres * Traumatiske hændelser, fx alvorlige arbejdsulykker, vold og trusler * Krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane.

  • Arbejdsmiljø, Forebyggelse, Seksuel chikane, Sundhed og trivsel

    Vejledningen beskriver, hvilke regler der er på området og hvordan I kan forebygge og håndtere seksuel chikane, hvis det opstår. Vejledningen indeholder desuden eksempler på, hvad seksuel chikane kan være.

  • Arbejdsmiljø, Forebyggelse, Sundhed og trivsel

    Hvis en medarbejder føler sig belastet eller har svært ved at udføre konkrete arbejdsopgaver i jobbet, er det helt centralt, at I får konkretiseret, om det er vilkår, der kan ændres ved. Brug kontrolcirklen som et dialogredskab i samtalen. Medbring eller tegn cirklen for at sikre, at I kommer til at bruge energien på de ting, som I reelt har mulighed for at påvirke.

  • Forebyggelse, Sundhed og trivsel, Sygdom og sygefravær

    Det kan i langt de fleste tilfælde betale sig at kontakte jobcentret tidligt, hvis en medarbejder ikke trives og har sygefravær. Jobcentret kender nemlig de støttemuligheder, som kan forebygge og forkorte sygemeldinger - til gavn for både den ansatte og for virksomheden. Se 3 korte videoer med en række råd og anbefalinger til, hvordan du kan sætte tidligt ind, hvis du spotter en medarbejder, der mistrives.

  • Arbejdsmiljø, Sundhed og trivsel

    Trivsel er et fælles ansvar, og derfor skal I netop i fællesskab have den gode dialog og tage nogle vigtige beslutninger, som øger trivslen. Værktøjet Stop-Mere-Nyt er med til at skabe ejerskab for jeres beslutninger, særligt når I konkret får aftalt, hvem der gør hvad, og hvem der har hvilken rolle.

  • Angst og depression, Arbejdsmiljø, Forebyggelse, Inklusion, Stress, Sundhed og trivsel, Sygdom og sygefravær

    På siden kan du læse om, hvad stigmatisering er, hvordan det opstår, hvordan det kommer til udtryk og hvad konsekvenserne kan være.

  • Angst og depression, Arbejdsmiljø, Forebyggelse, Inklusion, Stress, Sundhed og trivsel, Sygdom og sygefravær

    På siden kan du læse om, hvordan man kan skabe mere åbenhed om psykiske problemer og psykisk sygdom på arbejdspladsen med fokus på forebyggelse, fastholdelse og inklusion, samt hvordan man som leder eller kollega kan hjælpe, hvis en på arbejdspladsen får en psykisk lidelse eller psykiske problemer. Du får også indsigt i, hvad det indebærer at ansætte en medarbejder på særlige vilkår med rimelige tilpasninger.

  • Arbejdsmiljø, Sundhed og trivsel

    På denne ét-dags workshop med Helle Hedegaard Hein lærer du, hvordan du afdækker dine medarbejderes motivationsprofil, og hvordan du skaber de optimale rammer for alle medarbejdere, så du bevarer talentmassen, opnår bedre resultater på bundlinjen og skaber en højere innovationsgrad.

  • Arbejdsmiljø, Sundhed og trivsel

    Compassion - både i livet og i ledelse - handler om have sin egen og andres trivsel på sinde, og netop dette er udgangspunkt for de fem kursusdage. Fokus er på din personlig lederudvikling, på træning af din opmærksomhed gennem mindfulness-teknikker og på at give dig nye og bedre strategier til at udøve bæredygtig ledelse.